Какво точно представляват безжичните камери?

Има толкова много хора, които постоянно се опитват да се намесят в личния живот на останалите без да се съобразяват с правилото за непреченето на другия. Разбира се на някои от тях им се плаща да вършат това, но други го правят, заради свои съмнения относно непочтеност на другия човек или да си го кажем направо от скука. Разбира се последното, с риск да подпаля поредния феминистки бунт, може да го измисли само някоя скучаеща домакиня от средно заможен квартал, чийто съпруг я задоволява по всякакъв начин. Абе направо, от квартала на богатите, където понякога богатите полудяват от скука край новия си басейн. И в този случай какво става в съседната къща е адски интересно и вълнуващо.


Ние сега няма да говорим за това как точно да поставите някой модел безжична камера в гостната на съседката или пък в офиса на шефа. По скоро ще проследим какво е това нещо безжична камера и поради какви причини може да се постави безжична камера в дома ви, с ваше знание. Т.е. защо може да сте принудени да го сложите вкъщи.

На първо място това е безопасността на семейството. Не всеки, който ви следи иска само чуе за какво се карате с жена си или дали децата ви са отличници. Заради зачестилите напоследък изчезвания на хора, и най-вече на деца, е жизнено необходимо да знаете какво има във всеки един сантиметър на вашия дом. Преди да си помислите, че е прекалено параноично си спомнете колко деца са изчезнали и така и не са открити.

Какво може да направи за вас безжичната камера?

Първо трябва да знаете, че това не е алармена система. Безжичната камера се употребява за защита на вашия дом, няма да почне да звъни, ако в дома ви влезе крадец или нарушител. И това е много по-добре, защото ако беше, полицията може и никога да не го залови. Просто той или тя ще грабне първото нещо, което му/й попадне пред очите и преди още да разберете кой, откъде ще е изчезнал. А безжичната камера притежава малък бутон, който се включва в момента, в който в жилището влезе някой неканен гост, т.е. вие сте излезли и сте включили бутона, който при нарушение ще извести вас и полицията. Но самия крадец няма да чуе нищо. И още преди да разбере какво става, ще му се наложи да посети ареста и да дава дълги обяснения.

Друго много важно качество на безжичната камера за домашно наблюдение е това, че може да прави записи, които след това да бъдат използвани. Представете си, че сте на почивка и къщата остава празна. Ако имате такова устройство у дома и в този период, когато отсъствате някой влезе и ви обере, то всичко ще е заснето и записано и след като се приберете, вие ще имате доказателства, кой точно го е направил, и ще ги занесете в полицията. Оттам нещата се улесняват много повече, отколкото тепърва да търсите извършител.

Не на последно място е предимството, че може да наблюдавате цялото си жилище в реално време, през компютър, лаптоп или други устройство за получаване на видео сигнала, но без дори да ставате от стола си, без да напускате стаята си. Ако например сте си у дома сами, и родителите ви са излезли на вечеря, а вие сте затънали до уши в уроци едва ли ще имате време да обикаляте цялата къща. Тогава чувате някакъв съмнителен звук, идващ от долния етаж или пък входната врата, но знаете, че това не може да са майка ви и баща ви, тъй като е прекалено рано. Ето защо ще пуснете програмата, чрез която се свързвате с безжичната камера и ще огледате цялото жилище за нещо опасно преди да решите лично да се уверите. И ако наистина някой е влязъл ще можете да се обадите на полицията преди дори нарушителя да е разбрал, че в апартамента или къщата има някой.

Няма коментари:

Публикуване на коментар