Как да разберем дали имаме инсталирана безжична камера в дома си без наше знание?

Като една напълни независима жена вие трябва да сте подготвена за всичко и да имате на разположение всякакви инструменти, които биха подсигурили независимостта и уединението на личния ви живот. Особено, ако работата ви е свързана с пазенето на фирмени тайни и много командировки извън страната.

За да се подсигурите срещу нежелани нарушители на личното ви пространство едно от техническите средства, които ще ви трябват във вашата задача е детектор за безжична камера. Или с други думи – устройство, което да сканира всяко помещение, всяка територия, на която имате достъп, за да сте сигурни, че никой не ви записва с цел получаване на достъп до пазената от вас професионална информация или пък чисто и просто от перверзно любопитство какво може да имате под дрехите си, сякаш не сте и вие жена и може да притежавате например три гърди или нещо друго. Като цяло едно такова наблюдение може да се роди в главата само и единствено на мъж.


Техниката в двадесет и първи век дотолкова се е развила, че вече все едно живеем във филм за Джеймс Бонд. Има модели безжични камери, които са толкова малки, че спокойно могат да бъдат скрити на такива места като детектора за пушек в дома, вратовръзки, рамки на очила, любимата играчка на детето, писалки или моливи, радио станции и други често срещани домашни или офис предмети.

Ако успеете да засечете такава безжична камера с просто око, вие най-вероятно имате зрение на снайперист, защото нормален, средностатистически човек или трябва да кажем средностатистическото око, не може да види толкова малък предмет. Това е все едно да видите бълхата на върха на иглата, която танцува степ. Колкото повече се втренчвате в нея, толкова повече ви заболяват очите и практически виждате само върха на иглата.

Ето защо в помощ на обикновения човек идва детектора за засичане на безжични камери и други устройства. Тези устройства имат за цел само и единствено да ви осигурят сигурността и уединението от нахални наблюдатели на такива места, на които би трябвало да сте сами със себе си или евентуално с още някой, но някой който не бива да се вижда. Такива места са обикновено хотелските стаи, стаята за преобличане, банята или спалнята.

Какъв е точно принципа на работа на безжичните камери?
Най-просто казано, един детектор за безжични камери, се включва на същата радио честота, която използва устройството за наблюдение и при наличието на такова, ви уведомява с LED осветление, намиращо се на него или пък със звук. Разбира се в едно помещение има толкова много радио честоти ще кажете вие, как точно детекторът ще разбере коя от всичките е заета именно от камерата за наблюдение?

И за това е помислено. Производителите на това устройство за помислили за възможността да бъде сканирана всяка радио честота, която чувствителния уред може да засече, като ги отсее отнасяйки всяка една от тях, към традиционно използвам уред, като радио, GSM мрежа и др. Тези устройства са толкова малки, че спокойно може да се поберат в джоба на якето или сакото ви или пък в дамската ви чанта.

И така вече имате един съюзник в повече и можете да бъдете сигурни, че и като сама жена, няма кой да ви нападне, особено по този скрит начин. Ще бъде моментално разкрит от детектора за безжични камери и всякакви подобни подслушвателни устройства.

Няма коментари:

Публикуване на коментар