Безжични IP камери


Вие сте на командировка в другия край на света, но се притеснявате за дома си – за близките, котката, кучето, цветята, родителите, децата, и т.н., и т.н. И все пак няма как да откажете тази командировка, все пак не може да сте като квачка, за чиято пола всички да се залепят. Но дали не съществува начин все пак, да наблюдавате всичко това отдалеч, без да се налага да се обаждате през половин час у вас, и така не стига, че ще ви помислят за истерясали, но и ще навъртите една доста солидна сметка към мобилния си оператор?

Разбира се, че съществуват такива устройства за извънредни ситуации. И съвсем няма нужда да пръскате много пари, за да се снабдите с едно такова. Всичко, което ще ви трябва е една от многото безжични камери, по възможност IP и интернет, където и да се намирате. Просто си вземате една или за колкото голяма площ камери ви трябват, поставяте ги, инсталирате си софтуера на компютъра и където и да отидете вече ще имате един обширен поглед на обстановката у дома, или където ви интересува на друго място, докато ви няма. Повечето такива камери имат вграден уеб сървър, ето защо ще трябва да имате постоянна връзка в Интернет, като се молите да не се разпадне връзката, защото и това се случва. 

Наблюдението е в реално време, и ще имате време да реагирате, ако видите нещо, което не ви харесва. Като например бавачката, на която сто пъти казахте, че детето не яде бонбони преди обяд или преди да легне да спи следобед, но която пак му даде шоколадов бонбон. Или вашата тийнейджърка, която пак не си написа домашното, но иначе побърза да се обади на приятелката си, за да обсъдят клюките. 

Разбира се, може да наблюдавате и своята собственост с една от многото безжични камери, и ако някой нарушител се вмъкне през нощта, докато ви няма, още докато ровичка из нещата ви, вие може да сте се обадили на полицията. Ако разбира се преди това СОТ-а не се е задействал.
Този вид камери са изключително удобни и практични, освен това никак не са скъпи, така че може да получите доста добро качество на прилична цена и един вид своето спокойствие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар